Bericht toevoegen

Naam: Thijs Jannes
Datum: 2022-06-25 22:10:00

Donderdag 16 juni hebben wij (oud CSM collega's) een fantastische toer gemaakt door de Enci groeve onder leiding van de bevlogen en toegewijde gids John. Hij is zeer bekend met alle aspecten van de groeve, de transformatie van bedrijf naar natuurgebied en de (lange) historie van het ontstaan. Een gezellige verteller die ons een boeiende en leerzame ochtend heeft bezorgd. We hebben er allemaal zeer van genoten, incl de koffie met vlaai bij aanvang. Hartelijk dank John!


Naam: Wim De Witte
Datum: 2022-05-31 06:45:00

Wat een fantastische middag (27 mei) met John. De laatste levende herinnering van de ENCI groeve. Je kan hem alles vragen, hij heeft er 40 jaren gewerkt, en de jaren nadien zijn kennis verder uitgebouwd, zodat hij ook alles weet over natuurbehoud, landschapsarchitectuur, fauna en flora, maar ook de technische processen van de fabriek, enzovoort. Ik raad jullie aan om eerst de groeven te bezoeken, en daarna een tocht met John. Zo hebben jullie het volledige verhaal.


Naam: Sandra Verbruggen
Datum: 2022-05-23 17:00:00

We bezochten de Enci-groeve met een groep van 32 personen. Iedereen was enthousiast over de rondleiding en onder de indruk van hoe een industrieterrein werd omgetoverd tot een divers, aantrekkelijk stuk natuur. De gids deed op een aangename, begrijpbare manier zijn verhaal en beantwoordde vlot onze vragen. Een aanrader om te bezoeken: mooi, leerrijk en verrassend.


Naam: Michiel Helsen
Datum: 2022-05-17 21:35:00

Onder leiding van John hebben we met een groep studenten van de lerarenopleiding aardrijkskunde (Hogeschool Rotterdam) een erg leuke en leerzame excursie gehad door het ENCI gebied. Iedereen was erg enthousiast, zeer waardevol!


Naam: Roel van der Nat
Datum: 2021-10-19 08:43:00

UM-SSC heeft haar jaarlijks bedrijfsuitje onder andere mogen beleven in de Encigroeve. Onder leiding van John Vincken hebben we mogen genieten van een historische wandeling, gelardeerd met veel humor. Een echte aanrader!


Volgende >>